Fotograf Øystein Haara

Gjesteopptreden i Visual Boost

Det er en ære å få lov til å bli en bidragsyter hos Visual boost, inntrykket så langt er at dette er en spennende og innovativ gjeng som virkelig ønsker å bidra til at reiselivsbedrifter skiller seg ut i mengden!

Hvorfor er foto viktig for bedrifter – spesielt da for reiselivsbedrifter?

For bedrifter er det viktig kunne å formidle innhold på en måte som er spennende og engasjerende, det er bevist fra flere hold at et visuelt budskap når raskere frem enn et budskap i tekstform.

Det som er spesielt for reiselivsbedrifter rundt om i Norge er at de tilbyr opplevelser i form av natur, mat & action.

Elementer som kun kan presenteres på en visuell måte, bilder forteller jo mer enn tusen ord!

Reiselivsbedrifter er mer avhengig enn noen gang av å kunne presentere sin helt spesielle historie via x-antall plattformer i trykk & ikke minst via Facebook, Instagram, Pinterest – U name It!

Hva er viktig å tenke på, hvordan er dette med på å formidle historier

Før man setter i gang å fotografere for en reiselivsbedrift, er det viktig å stille viktige spørsmål. Hvem er vi nå, hvor vil vi, hva er vårt særpreg? Hvem er målgruppen vår?

Gjennom disse spørsmålene kan man finne ut hvordan man kan formidle budskapet på en konkret måte, der historien treffer de riktige menneskene via de riktige kanalene.

Hvordan liker du å jobbe? Hva forventes av kunde? Hva er viktig å trekke frem?

Når jeg som fotograf begynner å jobbe med et nytt kundeprosjekt, foretrekker jeg å ta et møte med kunden på forhånd.

Der kan jeg stille spørsmål & kunden kan komme med ønsker på hva de kan tenke seg.

Slik kan jeg lage en god plan over hva som skal fotograferes og hva som må på plass før foto, men selv med en plan på forhånd så er det alltid plass til litt kreativitet underveis.

Min erfaring som fotograf er at det er best å ha en hel dag til fotografering, der vi har muligheten til å fotografere for kunden i mange ulike settinger, perspektiver, detaljer og lys. Da sitter vi igjen med mange vakre øyeblikk som kan brukes til å fortelle historien til bedriften.

Det er fantastisk å kunne formidle historiene til mennesker som virkelig har kjærlighet for naturen, håndverk & historiske bygg, enten via portretter eller en bonde i full action med å plukke epler i åkeren sin.

Når jeg jobber med en bedrift, er det veldig viktig at de bidrar mest mulig på forhånd. De kan bidra med viktig lokal kunnskap om turstier, de fineste fjellene, hvem som kan være aktuelle som modeller for diverse bilder.

Det er viktig at alle lokaler er klargjort på forhånd, slik at vi kan bruke mest mulig av tiden til fotografering.

Forberedelser og etterarbeid

I forbindelse med et nytt oppdrag fra en ny reiselivsbedrift, tar jeg som nevnt tidligere et møte, der jeg deriblant ber kunden begynne å lage et moodboard via programmet Pinterest. Her får jeg inntrykk av hvilken retning kunden ønsker å gå, samt at jeg er med på å spisse det visuelle uttrykket med å supplementere med inspirasjon. Her tenker jeg vinkler, utsnitt, komposisjoner & lys.

Når vi har blitt enige om den visuelle retningen, lager jeg en “SHOT-Liste” der jeg noterer meg en plan over alt som skal fotograferes, samt en tentativ dagsplan fra A til Å.

Dagen før fotografering går jeg igjennom kamerasekken og sjekker om alt er på plass av kamera, objektiver, minnekort, ladede batterier & kameralys osv. I tillegg sjekker jeg reiserute, vær & vind slik jeg er best mulig forberedt på forholdene.

Når jeg kommer tilbake fra en lang fotodag, tømmer jeg minnekortene på to forskjellige harddisker.

Dagen etterpå starter jeg med å gå igjennom bildene, sortere vekk de som ikke skal brukes, navngir filene og laster de opp i en oversiktsmappe. Denne oversiktsmappen, sender jeg til kunde & byrå.

Etter noen dager får jeg tilsendt en oversikt over bildene de ønsker at jeg skal redigere, da har jeg på forhånd fått godkjent en fargeprøve/Edit av etterbehandlingen av kunde/byrå. Kunden beholder også oversiktsmappen, hvor kunde kan bestille flere bilder ved en senere anledning.

Fotograf

Øystein Haara

Øystein Haara er en norsk fotograf med base i Bergen, Norge.

I nesten et tiår har han fanget mennesker, produkter, synlige verdener og usynlige øyeblikk med kameraet sitt.

Ønsker dere ta en prat?

KONTAKT OSS I DAG