DET SKAL KNITRE!

Jeg er på Juv i Nordfjord. Det er juni og klokken er 04:00.

Ute er det så mørkt som det kan bli en midtsommernatt. Jeg er allikevel våken og lager meg litt frokost. Vil være klar med kameraet når lyset kommer sigende denne sommerdagen på Juv. Lister meg ut av huset. I de koselige hyttene på tunet er det helt stille. Alle sover. Bekken som renner trofast gjennom tunet er det eneste tegnet til liv. De første solstrålene som forsiktig treffer dugg på lange strå, føles som en liten gave. Jeg har god tid, og rundt meg er det uendelig med vakker natur. I kjøkkenvinduet ser jeg Rønnaug, vertinna på Juv, med morgenkaffen sin. Det hører nok til sjeldenhetene at noen er våkne før henne på denne plassen.

Gjennom mitt samarbeid med Monica, Heidi og Therese i Visual Boost, har jeg lært at det å formidle et reisemål, handler om å være tilstede, forske, undre seg og lete. Ikke gi seg før jeg virkelig har forstått hva stedet egentlig handler om. Jeg må leve, puste og kjenne den plassen som skal foreviges. Det er utfordrende, og det finnes ingen snarveier til målet. Det handler om å se forbi det åpenbare, og formidle essensen. Historien skal fortelles innenfra og ut.

Design, tekst og bilder skal løfte hverandre til en større helhet. Det handler om å sette en følelse. En fornemmelse av sanser utover det en nettside egentlig kan formidle. Det skal smake bringebær, det skal lukte nyslått gress, bålet skal knitre, og du skal kunne kjenne følelsen av å stikke hånden ned i det kalde vannet i bekken, for å ta en slurk av naturen.

Det er ambisiøst, og det er krevende, men desto mer interessant. Jeg må levere på mitt skarpeste. Jeg må samarbeide, lytte, forstå og jobbe prosess. Ingenting er tilfeldig når Visual Boost har tatt på seg et nytt oppdrag. Det handler om å løfte et reisemål gjennom kunnskap om reiselivsstrategi, markedsføring og ikke minst gjennom å lage en profil som gjør at reisemålet skiller seg sylskarpt ut blant mange andre.

Takk for tilliten!

Fotograf Karine Laachesæter
www.kogk.no